20 Tetapan Filter VSCO Cam Untuk Gambar Instagram Yang Lebih Menarik

Instagram adalah salah satu rangkaian sosial yang paling popular dengan lebih 300 juta pengguna di atasnya. Di dalamnya, kita mengambil gambar selfies kabur dan lebih banyak gambar menarik selepas diproses dengan beberapa tetapan Instagram. Instagram juga mampu berfungsi dengan baik dengan pelbagai aplikasi pihak ketiga.

Satu aplikasi yang sedang popular sekarang adalah VSCO Cam, iaitu sebuah aplikasi premium untuk mengambil, mengedit dan berkongsi gambar. Aplikasi ini boleh didapati di App Store dan Google Play. VSCO Cam mempunyai reka bentuk minimalis, satu set filter (yang mereka panggil 'presets') dan beberapa alat penyuntingan mudah.

Menggunakan satu daripada filter yang anda boleh meniru dengan mudah pelbagai jenis kesan visual filem pada gambar anda contohnya presets C3 memberi kesan imej seperti stok filem lama (dengan nada hijau cekal dan kontras) manakala presets LV memberi kesan filem slide klasik dengan cahaya semula jadi. Anda boleh bermain-main dengan tetapan VSCO Cam dan mewujudkan presets anda sendiri.

20 Tetapan Filter VSCO Cam

Dalam post ini, kami telah mengumpul 20 tetapan presets, dan anda boleh cuba pada gambar anda. Jangan takut untuk mencuba, manalah kita tahu hasilnya akan memberikan sesuatu yang menarik.

0 comment... add one now