03 April 2016

13 Idea Untuk Rekaan Ruang Kerja Yang Minimalis

Ruangan kerja yang kemas dan minimalis sememangnya menjadi idaman semua orang. Ia boleh dikatakan terapi yang sedikit sebanyak dapat membantu kita untuk rasa lebih tenang apabila melakukan sesuatu kerja.

Tetapi selalunya ada orang tidak tahu bagaimana menghias ruangan kerjanya supaya menjadi lebih tersusun. Ini kerana mereka kekurangan idea bagaimana untuk menyusun barang-barang yang diperlukan supaya ruangan itu menjadi kemas dan teratur.

Disini, kami kongsikan 13 idea yang mungkin anda boleh guna pakai untuk mendekorasikan ruang kerja anda.















Labels: , , , ,

02 April 2016

Cara Paling Mudah Untuk Check WiFi Rumah Anda Dicuri


Ok. Macam ini. Jika anda guna internet terlalu perlahan/slow/berat/ tengok You Tube pendek tersangkut-sangkut, sedangkan dalam rumah tu anda sorang je yang guna WiFi , cuba guna langkah ini :

Off semua peralatan yang menggunakan WiFi atau internet di rumah anda sama ada telefon (boleh offkan wifi telefon), laptop atau sebagainya.

Perhatikan modem anda. Lampu Wireless / WiFi / WLAN still berkelip-kelip dengan laju atau tidak.
Jika lampu Wireless/WiFi/WLAN anda berkelip dengan laju, atau berkelip dengan kerap, sudah sah WiFi anda sedang digunakan oleh pengguna lain.

WIFI Anda Kena Guna Oleh Orang Lain? Apa Perlu Buat?

OFF modem . On modem anda apabila anda ingin gunakan sahaja. Jika tidak gunakan seperti waktu tidur, kerja, dan lain-lain, offkan sahaja modem tersebut supaya ruang masa untuk pencuri WiFi ni terhad selain menjimatkan elektrik.

Tukar Password WiFi anda. Kalau boleh jangan pakai yang sama. Sentiasa tukar password wifi. Penat sikit tak apa sebab jiran yang curi wifi anda pun terpaksa running software yang digunakan untuk dapatkan password wifi rumah anda itu banyak kali.

Labels: , , ,